درمان آکنه در تهران

بهترین روش های درمان آکنه

برای درمان آکنه روش های مختلفی با توجه به شرایط فرد وجود دارد. برای درمان انواع جوش صورت می توان از درمان های خانگی، لیزر، درمان دارویی و … استفاده کرد. آکنه ها می توانند به صورت خفیف تا شدید در صورت فرد بروز کنند. به نحوی که در برخی از موارد خفیف، آکنه ها با درمان های خانگی از بین می روند. در برخی از موارد شدید، جای آکنه به صورت زخم برجسته یا تو رفته ای روی پوست باقی میماند. اولین قدم برای درمان آکنه این است که هرگز آن ها را دستکاری نکنید به ویژه در روزهای اولی که جوش و آکنه روی پوست شما پدیدار می شوند زیرا در این صورت احتمال ماندگاری جای زخم روی پوست افزایش پیدا می کند.

علت به وجود آمدن آکنه چیست؟


قبل از پیدا کردن روش های درمان آکنه ها باید علل به وجود آمدن این عارضه را بررسی کنیم. برخی از عوامل ایجاد کننده ی آکنه ها عبارتند از:

مواد آرایشی و بهداشتی

چنانچه پس از استفاده از لوازم آرایش و مواد بهداشتی صورت خود را شست و شو ندهید دچار انواع آکنه خواهید شد. بهترین راه پیشگیری یا درمان آکنه ی ناشی از لوازم آرایشی از بین بردن مداوم آلودگی های پوست می باشد.

فشارهای فیزیکی

امروزه پوشیدن انواع لگ ها و لباس های تنگ بسیار مرسوم است. زمانی که پوست تحت فشار زیاد قرار می گیرد مستعد ایجاد آکنه می شود.

تعریق

افرادی که دچار تعریق در صورت و بدن خود می شوند باید به طور مداوم به شست و شوی خود بپردازند تا بتوانند مانع از نفوذ آلودگی به پوست خود شوند.

شست و شوی بیش از حد

چنانچه شست و شو و لایه برداری پوست به منظور درمان آکنه بیش از حد مشخصی باشد پوست آسیب می بیند.

جوش های سر سیاه

روش های درمان آکنه


جوش های سرسیاه و سرسفید

اولین و بهترین درمان آکنه به ویژه جوش های سرسیاه و سرسفید استفاده از بخار آب می باشد. بخار آب منافذ بسته ی پوست را باز میکند همین امر موجب تخلیه ی جوش ها و پاکسازی منافذ از هرگونه آلودگی می شود. یکی دیگر از درمان های خانگی برای رفع جوش ها استفاده از سرکه سیب می باشد. همانطور که می دانید اغلب جوش ها به علت تجمع آلودگی ها روی پوست به وجود می آیند. سرکه ی سیب موجب تنظیم چربی و PH پوست می شود. البته مراقب باشید در استفاده از سرکه سیب زیاده روی نکنید زیرا موجب خشکی پوست می شود. برای درمان دارویی جوش ها سرسیاه بدن نسخه پزشک سالیسیک اسید مناسب می باشد. این دارو موجب از بین رفتن سلول های مرده ی پوست می شود و جوش های سرسیاه را از بین می برد. ماندلیک اسید موجب تعدیل چربی پوست می شود و یکی از داروهای مفید برای از بین بردن جوش های سرسفید می باشد.

کورک ها و جوش های چرکی

کورک: یکی از بهترین روش های درمان آکنه (کورک) استفاده از کمپرس آب گرم می باشد. کمپرس آب گرم موجب سرعت بخشیدن به روند درمان کورک می شود. پس از تخلیه ی کورک نیز از کمپرس آب گرم استفاده کنید زیرا موجب تسکین درد می شود. در برخی از مواقع که کورک با درمان های خانگی از بین نمی رود پزشک مصرف آنتی بیوتیک را تجویز می کند. برخی از آنتی بیوتیک های رایج برای رفع کورک عبارتند از: تتراسایکلین، اریترومایسین، موپیروسین و …

جوش چرکی: یکی دیگر از روش های درمان آکنه ( جوش چرکی) استفاده از داروی بنزوئیل پراکسید می باشد. این دارو تا حد زیادی جوش هایی که دچار التهاب هستند را با کم کردن چربی پوست از بین   می برند. در برخی از مواقع که جوش های چرکی شدید هستند می توان از مصرف همزمان پمادهای آنتی بیوتیک و بنزوئیل پراکسید استفاده کرد. رتینوئیدها یکی از پمادهای موثر به منظور درمان جوش های چرکی می باشند.

ناجول ها و کیست ها

ناجول ها:

معمولا داروهای رایج برای درمان آکنه در مورد رفع جوش های ناجول موفقیت آمیز نیستند. جوش های ناجول در عمق پوست ایجاد می شوند از این رو برای معالجه ی این نوع از جوش ها باید حتما به پزشک مراجعه کنید. اگر تعداد جوش های ناجول اندک باشند می توانید از پمادهای ها موضعی آنتی بیوتیک، بنزوئیل پراکسید و … همچنین از آنتی بیوتیک های خوراکی استفاده کنید. یکی از روش های خانگی برای از بین بردن ناجول ها سم زدایی بدن می باشد. برای سم زدایی باید آب فراوان بخورید از سبزیجات و میوه های تازه استفاده کنید. گاهی اوقات هفته ای یک روز روزه بگیرید.

بیشتر بخوانید: درباره انواع بیماری پوستی چه می دانید؟

کیست ها:

یکی از بهترین روش های درمان آکنه (کیست ها) پیروی کردن از یک رژیم غذایی متعادل می باشد به نحوی که مصرف غذاهای چرب و  موارد پر پروتئین را محدود کنید. هیدروکورتیزون یکی از پمادهای رایج برای کیست ها می باشد. این پماد التهاب و رنگ قرمز جوش های کیستی را تا میزان زیاد کاهش می دهد.

آکنه صورت چیست؟

درمان های نوین آکنه


درمان آکنه با لیزر

لیزر یکی از جدیدترین روش های درمان انواع آکنه می باشد. در این روش درمانی نور به گرما تبدیل می شود. غدد چربی پوست پس از این که تحت حرارت قرار می گیرند فعالیت خود را آغاز می کنند. بدین ترتیب چربی آلوده و اضافه ی باقی مانده در اعماق پوست تخلیه می شود. معمولا تعداد زیادی از آکنه ها در همان جلسات اولیه از بین می روند اما برای نتایج مطلوب تر بهتر است بیمار هر 6 جلسه را به مطب پزشک مراجعه کند. درمان جوش های صورت با لیزر کاملا ایمن و بی خطر است.

بیشتر بخوانید: همه چیز در رابطه با لیزر فرکشنال co2

درمان آکنه با میکرودرم ابریژن

از این روش درمانی باید برای رفع جوش های غیر التهابی استفاده می شود. برای دستیابی به نتایج مطلوب میکرودرم ابریژن بهتر است این روش درمانی را همزمان با فیشیال صورت انجام دهید.

نکاتی برای مصرف داروهای ضد آکنه


بسیاری از افراد برای درمان آکنه از داروهای بنزوئیل پراکساید و رتینوئیدهای موضعی استفاده می کنند.مصرف این داروها موجب قرمز و خشکی پوست می شود در هنگام استفاده از این داروها حتما با پزشک مشورت کنید.

مصرف آنتی بیوتیک های خوراکی برای درمان آکنه موجب حساسیت به نور آفتاب و مشکلاتی در گوارش فرد می شود.

مصرف بیش از اندازه ی آنتی بیوتیک های خوراکی منجر به عفونت در خانم ها می شود.

بنزوئیل پراکسید را نباید همزمان با رتینوئیدها استفاده کنید زیرا اثرات درمانی یکدیگر را از بین می برند

کلام آخر

یادتان باشد که برای درمان آکنه ها سرخود عمل نکنید و حتما برای بررسی به بهترین متخصص پوست و مو در تهران یا شهر محل سکونتتان مراجعه کنید تا ابتدا شرایط پوستی شما را بررسی کند. در ادامه می توانید سوالات خود را در رابطه با این موضوع در بخش دیدگاه های همین مقاله مطرح کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *