لیزر و نازایی

آیا لیزر موهای زائد در دوران بارداری امکان‌پذیر است؟

لیزر موهای زائد در دوران بارداری چه خطرات و عوارضی خواهد داشت؟ چند ماه قبل از بارداری نباید لیزر کرد؟ لیزر در زمان اقدام به بارداری چه اثراتی خواهد داشت؟ آیا لیزر قبل از بارداری ضرر دارد؟ لیزر بیکینی ممکن است برای بارداری معایب و عوارضی را به دنبال داشته باشد؟ چند وقت بعد از لیزر موهای زائد می‌توان باردار شد؟ آیا لیزر کردن در دوران بارداری خطرناک است؟

لیزر موهای زائد در دوران بارداری یکی از دغدغه‌ها و سوالات همیشگی بانوان بوده است و به همین دلیل، در این مقاله به توضیح این موضوع پرداخته‌ایم.

لیزر در بارداری

لیزر موهای زائد در دوران بارداری

لیزر موهای زائد گرچه به عنوان یک روش بی خطر و مناسب برای حذف موهای زائد به اثبات رسیده است، اما برای انجام آن در دوران بارداری همواره ترس‌ها و نگرانی‌هایی وجود داشته است. در این مورد باید بگوییم بر خلاف این موضوع که از لیزر برای درمان بیماری‌ها مختلفی مانند سنگ کلیه، زگیل تناسلی و … در دوران بارداری استفاده شده و به عنوان یک روش کاملا ایمن در نظر گرفته شده، اما تقریبا هیچ مطالعه‌ای در خصوص بی خطر بودن لیزر موهای زائد در دوران بارداری انجام نشده است. چرا که دانشمندان و محققان بر این باورند که مادر و جنین نباید در معرض خطرات و عوارض احتمالی این تحقیق قرار بگیرند و به همین دلیل، تقریبا هیچ داده‌ای در زمینه بی خطر بودن استفاده از لیزر برای برطرف کردن موهای زائد و یا دیگر اقدامات زیبایی ارائه نشده است.

به همین دلیل به بیماران توصیه شده است تا برای لیزر موهای زائد در دوران بارداری، احتیاط بیشتری داشته باشند و در صورت امکان، به کارگیری این روش را تا پایان دوران بارداری به تعویق بیاندازند.

آیا لیزر موهای زائد در دوران بارداری را باید به بعد از زایمان موکول کرد؟

طبق آن چه که گفته شد، بهتر است در صورت بارداری، لیزر موهای زائد خود را متوقف کرده و آن را به بعد از زایمان خود منتقل کنید. همچنین اگر در میانه دوره لیزر درمانی خود، باردار شده‌اید بهتر است در طول مدت بارداری خود، از دیگر روش‌های ایمن و بی خطر در برطرف کردن موهای زائد خود استفاده کرده و جلسات لیزر خود را تا بعد از زایمان و فارغ شدن خود، متوقف کنید. شما همچنین می‌توانید در این مورد حتما با بهترین متخصص پوست و مو که برای انجام لیزر به او مراجعه کرده‌اید، مشورت کرده و در مورد جلسات لیزر خود و استفاده از روش‌های دیگر، تصمیم بهتری بگیرید.

از جمله دلایل دیگر برای به تعویق انداختن جلسات لیزر تا بعد از زایمان، وضعیتی به نام هایپرپیگمانتاسیون است که شامل تیره شدن پوست در دوران بارداری بوده و یکی از شایع‌ترین تغییرات در دوران حاملگی است. این وضعیت به دلیل آن که سبب می‌شود رنگ پوست به رنگ موهای زائد نزدیک‌تر شود، تاثیر لیزر را کاهش خواهد داد.

بیشتر بخوانید: لیزر موهای زائد بیکینی

آیا لیزر باعث نازایی می شود؟

لیزر موهای زائد یک روش ایمن و بی خطر برای برطرف کردن و حذف موهای زائد است که در آن، تنها سطح کم عمقی از پوست تحت تابش قرار گرفته و به همین دلیل هیچ گونه نگرانی برای نفو اشعه لیزر به عمق بافت‌ها و اندام‌های بدن خود نخواهید داشت. بر همین اساس، تاثیر لیزر بر روی قدرت باروری فرد تنها یک باور غلط بوده و تاکنون موردی برای تاثیر لیزر در ناباروری و عقیم شدن افراد گزارش نشده است.

اما باید بگوییم اگر قصد باردار شدن دارید بهتر است قبل از انجام لیزر و کامل کردن جلسات لیزردرمانی خود، حتما با پزشک مربوطه مشورت کرده و در این مورد حتما با او صحبت کنید.

جمع بندی

استفاده از لیزر برای حذف موهای زائد در واقع، یک روش ایمن و بی خطر محسوب می‌شود و به جز عوارض خفیف و موقتی مانند قرمزی، التهاب و تحریک پوست در ناحیه لیزر شده که در برخی از افراد بروز کرده و در زمان کوتاهی نیز، التیام یافته و برطرف خواهد شد، عوارض دیگری برای فرد نخواهد داشت. همچنین به دلیل عمق نفوذ بسیار کم اشعه لیزر به داخل بدن، هیچ گونه نگرانی بابت تاثیر آن بر قدرت باروری و احتمال نازایی در آینده وجود ندارد. تنها بهتر است افراد در دوران بارداری و هنگامی که قصد باردار شدن دارند، با پزشک خود مشورت کرده و در صورت تشخیص و صلاح‌دید او، جلسات لیزر خود را متوقف کرده و انجام آن را به بعد از زایمان، موکول کنند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *